Registrering av domenenavn

Hvorfor og hva er et Domenenavn, Må jeg ha det?

Det aller første du må gjøre når du har bestemt navn på bedriften din er å sørge for å registrere domenenavnet som matcher firmanavnet.

Domenenavnet er adressen til din bedrift på internett. I Norge benytter vi domenenavn som slutter .no. Dersom din bedrift heter Brille-butikken bør altså domenenavnet ditt være brille-butikken.no. Det er også mulig å benytte andre domener som .com, .as med flere, men i Norge er det .no som er det vanligste og som dermed også blir oppfattet som mest seriøst.

For å registrere domenenavnet ditt må du benytte en domenetilbyder som one.com, domeneshop.no, fastname.no eller lignende. Dersom domenenavnet som matcher firmanavnet ditt allerede er opptatt må du finne et alternativt domenenavn. Finner du ikke et domenenavn som passer med firmanavnet bør du eventuelt vurdere å bytte navn på firmaet.

Her er fem tips til valg av domenenavn:

  1. Velg et domenenavn som matcher firmanavnet eller de vikigste delene av firmanavnet.
  2. Velg et domenenavn som er lett å huske og lett å stave.
  3. Unngå moteord som kanskje ikke brukes neste år.
  4. Unngå faguttrykk som kundene ikke kjenner til.
  5. Unngå domenenavn som ligger for nært opp til konkurrentene.

Hos de fleste domeneleverandører får du også e-postkontoer tilknyttet domenet ditt uten ekstra kostnad. Vi anbefaler at du setter opp en e-postkonto for generelle henvendelse, for eksempel post@dittdomenenavn.no, og personlige e-postkontoer for hver enkelt som skal jobbe i selskapet. Da kan du bruke den generelle adressen som kontaktpunkt for nye kunder utad og de personlige e-postadressene for direkte kommunikasjon med kunder og andre forbindelser. De fleste leverandørene har detaljerte beskrivelser for hvordan du setter opp e-postadressene på PC, Mac og mobiltelefon.

Velg riktig pakke:

Når du bestiller domenenavn må du som oftest velge en pakke hos domeneleverandøren. I de fleste tilfeller kommer du langt med det billigste alternativet gitt at det inneholder domenenavnet og e-post. Hosting av nettsider kan du bestille senere eller få levert av de som utvikler nettsidene dine.

Trenger du hjelp med registrering av domenenavn eller ønsker å diskutere noe annet rundt den digitale markedsføringen for ditt nye firma, ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende prat..